ČUDNA PRIČA

U šumi pronađene četiri kujice zavezane za stablo: Imaju strane čipove, ne zna se tko je vlasnik

Iz gradskog skloništa pozivaju sve one koji imaju bilo kakve informacije o ovim nesretnim ljubimcima da im se jave
 Azil Dumovec

Tri haskija i jedan njemački ovčar pronađeni su u park-šumi Grmoščica u Zagrebu. Psi su bili zavezani za stablo, uznemireno pogledavajući oko sebe.

Na čudan prizor naišli su šetači, koji su u prvi mah pomislili da je vlasnik blizu. Kad su shvatili da nikoga nema i da se netko riješio pasa tako da ih je zavezao za stablo u šumi i ostavio, odmah su pozvali pomoć. Iz gradskog skloništa u Dumovcu utvrdili su da se radi o četiri ženke: haskica je stara oko godinu dana, a ostale kujice oko dvije godine.

- Budući da se posljednjih dana u Zagrebu pronalazi velik broj pasa zbog čega nam je karantena trenutačno puna, dali smo sve od sebe kako bismo reorganizirali smještajne kapacitete na način da u skloništu napravimo mjesta za pronađene kujice.

Kad smo kujice dovezli u Dumovec, u veterinarskoj smo ih ambulanti pregledali. Jedna kujica ima površinsku ozljedu koju smo očistili i sanirali.

Psi nemaju hrvatske mikročipove, a iz čipova koje imaju, na prvu ne možemo ući u trag vlasnicima. Ako znate bilo što o ovim psima, javite nam se - pozvali su.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:30