HUMANOST NA DJELU

U Đakovu pas zapeo u procjepu i danima cvilio: ‘Zaglavio je između dva zida, spasili smo ga od smrti‘

Nejasno je zbog čega nije odmah pozvana pomoć, jer maleni nije mogao sam izaći
 DVD Đakovo

Čini nam se da u nevolju obično upadaju mačke - one su te koje su znatiželjnije od pasa, pa će ih ta znatiželja nerijetko odvesti i na mjesta)i situacije) od kojih bi bilo bolje da se klone. Ne očekujemo to baš od pasa, no jedan je momčić iz Đakova dokazao kako je javno mnijenje krivo. Nisu samo mačke znatiželjne i sklone upadanju u prave pravcate nevolje, nego su to i psi.

Taj je svat, naime, još u srijedu zaglavio između dvorišnog objekta i zida u Đakovu. Nejasno je zbog čega nije odmah pozvana pomoć, jer maleni nije mogao sam izaći, no vatrogasci su dobili dojavu tek u ponedjeljak. Pozvala ih je vlasnica kuće koja je danima slušala kako pas cvili. Ona nije njegova vlasnica, tako da je pas očigledno samošetač koji se sam kreće naokolo.

- Danas smo imali jednu od onih “neobičnih” intervencija koje ispune srce toplinom. Danas smo, po pozivu vlasnice kuće, uz prisustvo veterinara, izvukli nesretnog psa te ga spasili od sigurne smrti zaglavljenog između zida - objavili su na svom Facebooku.

Pas je dobro, osim što je bio dehidriran, gladan i prilično uplašen. No, vrlo se brzo smirio i vraćen je vlasnici.

image
DVD Đakovo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 13:05