STUDENTI U AKCIJI

Svi koji vole kukce (ili su ih spremni zavoljeti) u subotu bi trebali posjetiti zagrebački ZOO vrt

Posjetitelji će na izložbi moći razgledati mnogobrojne preparate, kratki film o rakovima, te zaigrati edukativne igre
 ZOO Zagreb

Iz zagrebačkog ZOO vrta pozvali su sve one koji vole kukce ili ih pak želje bolje upoznati da im se priključe u subotu i njihovom Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske. Ona Tamo će biti postavljena entomološka izložba u organizaciji BIUS - Udruga studenata biologije i Udruga studenata Vef-a Equus.

Riječ je o prvom zajedničkom projektu studenata biologije i veterinarske medicine. Izložbom žele započeti tradiciju predstavljanja uzoraka, podataka i zbirki preparata sakupljenih kroz godišnji rad, istraživanja i projekte članova obiju udruga. Na izložbu Bius dovodi niz svojih sekcija uključujući one za leptire, opnokrilce, rakove, pauke, ravnokrilce, vretenca i kornjaše.

- Posjetitelji će na izložbi moći razgledati mnogobrojne preparate, uzorke u etanolu te zbirke raznih kukaca skupljenih kroz bogatu povijest Udruge Bius. Moći će pogledati i kratki film o rakovima koji su snimili hrvatski prirodoslovci, te zaigrati edukativne igre - najavljuju iz ZOO vrta.

Studenti veterine izložbu će obogatiti uzorcima parazitskih kukaca, entomološkim kutijama te raznim živim kukcima.a. Među životinjama koje će djeci biti posebno zanimljive, su tarantula, osoliki pauk, gigantska stonoga te paličnjaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 01:40