BLUE WORLD INSTITUTE

Susret sa starim znancem: Konačno viđen dupin Mijo kako pliva oko svojeg omiljenog otoka

Ovaj dupin jedan je od njihovih prvih znanaca. Susreli su se još 2007. godine, kada su tek započinjali istraživanje tog područja
 Blue World Institute

Blue World Institute objavio je kako su konačno vidjeli dupina kojeg su već neko vrijeme očekivali susresti, ali to se nije dogodilo.

- Mijo, dupin iz našeg donacijskog programa "Usvojite dupina" i njegov najbolji prijatelj Gabrijel viđeni su kako plivaju i hrane se iza koćarice južno od otoka Visa.

image
Blue World Institute

Posljednji terenski izlazak naših istraživača prije zatvaranja sezone na Visu pokazao se kao veoma uspješan jer upravo Miju nisu imali priliku opaziti tijekom ovogodišnje istraživačke sezone - sve do sada. Drago nam je vidjeti Miju aktivnog i zdravog - napisali su na Facebooku, gdje su objavili i nekoliko fotografija ovih simpatičnih sisavaca.

image
Blue World Institute

Ovaj dupin jedan je od njihovih prvih znanaca. Susreli su se još 2007. godine, kada su tek započinjali istraživanje tog područja. Dobio je ime po jednom ribaru s otoka Hvara. Od tada do danas mnogo je puta viđen na tom području, uvijek među prijateljima. Čini se da je veoma druželjubiv i da je veoma odan sebi bliskim dupinima, kažu stručnjaci.

image
Blue World Institute
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:52