VIDEO

Snimke sa skrivene kamere otkrivaju agresivnu narav velikih mački, kojima sukobi nisu strani

Ovih 30 situacija nekima će uništiti predodžbu koju imaju o ovim prekrasnim životinjama

Ilustracija

 Arterra Picture Library/Alamy/Alamy/Profimedia

Lavovi su samo velike mačke, kažu neki i u pravu su. No, velika mačka znači veće šape i zube. Malo koja je tako opasna životinja mnogima toliko slatka. Znamo da su lovci, svjesni smo da ubijaju druge životinje kako bi jeli, a znamo i da nije rijetkost da se sukobe među sobom.

Upravo potonje tema je videa u kojem je niz situacija u kojima se lavovi sukobljavaju. Od napada na suparnike zbog teritorija, preko sukoba ženki, do grupnih tučnjava, ova nam snimka još jednom pokazuje da su slatki, no nipošto nisu bezopasni. Posebno je neobično vidjeti kako jedu pripadnike svoje vrste - kanibalizam među lavovima nije uobičajen, ali stručnjaci kažu kako nije ni toliko rijedak.

Ovih 30 snimki sukoba nekima će uništiti predodžbu koju imaju o ovim prekrasnim životinjama, no zapravo ne bi trebale. Lavovi se, kao i sve druge životinje, sukobima i napadima ne bave jer im je dosadno i nemaju pametnijeg posla, nego zato što imaju veoma ozbiljne razloge. Bilo da se bore oko ženke, teritorija ili hrane, njihovi se sukobi uvijek događaju s dobrim razlogom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 07:28