JOŠ IMA NADE

Sjećate se Arija iz Dubrovnika? Terapija mu nije pomogla, no njegov vlasnik ne odustaje od borbe

Veterinarka je predložila drugačije liječenje. Ono će koštati oko dvije tisuće eura. Nedostaje još samo malo...
Ari
 Privatni album

Kad smo prije nekoliko mjeseci pisali o psu Ariju iz Dubrovnika, nismo mislili da će trebati o njemu opet pisati. Tada smo, naime, svi zajedno pomogli da se prikupi novac kako bi on sa svojim vlasnikom doputovao u Zagreb na pregled, očiju i kupio terapiju. Sve je to riješeno, dobio je lijek i vratio se doma. Svi su očekivali da je to to i da će pas ozdraviti. No, nije se dogodilo očekivano čudo.

Ari je završio terapiju Milteforanom zadnjeg dana ožujka. Pred kraj terapije se vidio napredak, ali sada, nakon proteka više od dva mjeseca, stanje se opet pogoršava. Simptomi su još gori nego na početku: nosnice mu se začepljuju te otežavaju disanje, vid mu je sve gori, anemičan je... Bili su kod veterinarke u Dubrovniku i ona je predložila ponovno liječenje.

- Radili smo radili kompletnu krvnu sliku, infuziju te dobili terapiju za jetru, vitamine i antibiotik. Trošak svega toga je bio 1020 kuna. Ja sam počeo raditi na prodaji izleta, ali je stvarno slabo turista i nema posla. Podstanar sam i dijete je na putu, 11 tjedana. Opet trebam pomoć za njega... Ovo je zapravo posljednja šansa i dosta opasna jer taj lijek oštećuje bubrege, ali druge opcije nema - kaže Matija, koji je pokrenuo akciju prikupljanja novca. Uz pomoć veterinarke, procijenio je da mu treba 2000 eura za nabavku lijeka, terapije i preglede. Skupljeno je oko 1500, a ostatak se prikuplja OVDJE.

Ne odustaje Matija, iako se čini da je sve protiv njegova ljubimca. No, svi koji su ikad imali sreću da zavole nekoga znaju da na ovom svijetu nema sile koja će zaustaviti ljubav. Čak i kad je sve protiv nas, protiv onoga kojeg volimo, do zadnjeg atoma snage ćemo se boriti da dobijemo još vremena, da budemo sretni. O tome se ovdje radi - o jednoj običnoj, svakodnevnoj ljubavi. Onoj zbog koje Matija neće pustiti Arija da ode sve dok se bude mogao boriti za njega. To je Arijeva sreća, što je u okrutnom svijetu punom ljudi koji sve manje vole, našao nekoga kome je iskreno stalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:07