MISLE DA JE PROLJEĆE

Šišmiši se bude: ‘Nema dovoljno hrane za njih, evo, ovog smo malca spasili s jednog balkona‘

Temperature zraka sredinom dana su toliko visoke da ove krilate malce bude iz zimskog sna

Šišmiš sa Srednjaka

 Dumovec

Oni zimogrozniji među nama prilično su sretni ove zime i uživaju u temperaturama koje nisu baš tipične za veljaču. No, dok smo mi sretni, ima onih koji nisu - među njima su svakako šišmiši. Ne bismo mogli reći da su baš jako nesretni, ali svakako jesu zbunjeni.

Naime, temperature zraka sredinom dana su toliko visoke da ove krilate malce bude iz zimskog sna. No, to što je vani toplo i što su oni budni ne znači da je i njihova hrana budna, što dovodi do problema.

- Šišmiši kreću u letove tijekom kojih razgibavaju mišiće i obavljaju nuždu, no kako u prirodi još ne mogu pronaći dovoljno hrane, tj. kukaca, događa im se da onemoćaju.

Građani koji ih pronađu, zovu nas da ih preuzmemo. Ovaj je pronađen na balkonu jedne zgrade na Srednjacima, naselju gdje smo već imali slučajeva da su šišmiši skrovišta pronalazili u spremnicima roleta - objavili su iz zagrebačkog Dumovca, čiji su hvatači ovog momčića prevezli u oporavilište. Veterinar je tamo utvrdio da je životinja veoma slaba, no vjerojatno će se oporaviti.

Kada se to dogodi, kažu, bit će veoma sretni što će ga moći pustiti nazad u prirodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 22:33