‘PUSTI TO U MORE‘

Ribar iz mora izvukao velikog i pomalo zastrašujućeg stvora: ‘Lovim 50 godina, ali ovo još nisam vidio‘

Na Facebooku su mnogi imali ideju o tome o kojem se stvorenju radi

Ilustracija

 Artesub/Alamy/Profimedia

Čini nam se da na kopnu nema tako čudnih stvorenja kao u dubinama mora. Jasno, uvjeti života tamo su zaista drugačiji i zbog toga bića izgledaju bitno različitije. Zato ne čudi što povremeno netko vidi ili ulovi kakva čudnog stvora, a onda od ljudi na internetu traži pomoć u identifikaciji.

Jedan takav slučaj zbio se u Australiji, za koju mnogi ionako ističu da je kontinent s najčudnijim stvorenjima na ovome svijetu. Jedno takvo izvučeno je iz mora u Novom Južnom Walesu prije nekoliko dana. Čovjek koji ga je izvukao rekao je kako se pola stoljeća bavi ribolovom, ali da do sad nije vidio ništa slično tome. Procijenio je kako je životinja dugačka oko 2.7 metara, a zbunilo ga je što ime tijelo koje podsjeća na jegulju, zube murine, a zaobljeno lice. Uvjeren je da je iz porodice jeguljki, no više od toga nije znao.

Na Facebooku su mnogi imali ideju o tome o kojem se stvorenju radi. Neki su nagađali da je to možda dugorepa murina, no najviše je ipak bilo onih koji su napisali kako je riječ o prilično jezivom stvorenju, koje bi oni odmah pustili u more. Ne zbog naklonosti, nego zato što bi se previše bojali to izvući na svoj brod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 01:40