JADNA STVORENJA

Psi nasrnuli na ovce i ubili dva janjeta: ‘27-godišnji vlasnik ih je držao bez nadzora‘

Nažalost, diljem naše zemlje postoji praksa da se psa pusti da se sam prošeće, pa su takvi psi poznati kao samošetaći

Ilustracija

 Wrightjack/Stockimo/Alamy/Alamy/Profimedia

Uzgajivač ovaca iz Pavlin Kloštra prijavio je bjelovarsko-bilogorskoj policiji incident koji se na njegovoj farmi dogodio u četvrtak. Kako su utvrdili policajci, psi koji su bili bez nadzora utrčali su među ovce i napali ih. U incidentu su stradala dva janjeta koje su psi izgrizli do smrti. Nesretne životinje nisu se mogle obraniti od pasa, za koje nije poznato zbog čega su ih točno napali, piše Moj Portal.

Policija je brzo pronašla vlasnika, 27-godišnjeg muškarca, koji je prekršajno prijavljen po odredbama Zakona o javnom redu i miru, te će biti novčano kažnjen. Naime, psi ne smiju biti bez nadzora na javnim površinama, a niti smiju šetati naokolo.

Nažalost, diljem naše zemlje postoji praksa da se psa pusti da se sam prošeće, pa su takvi psi poznati kao samošetaći. No, takvo neodgovorno ponašanje prema ljubimcima može dovesti do niza incidenata: jedan od njih je svakako ovaj, u kojem su smrtno stradala dva janjeta. No, pas koji se kreće sam može ozlijediti i neku drugu životinju (najčešće mačke, ali i druge pse), izazvati prometnu nesreću...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 15:18