PUBERTETLIJA

Prvi rođen na slobodi: Evo kako danas, deset mjeseci nakon, izgleda nekoć maleni Borna

On je bio zaista prvo tele u našoj zemlji koje je nakon dolaska na svijet ostalo sa svojom majkom

Borna

 Farmica

Kad je u siječnju ove godine na svijet došao maleni Borna, mnogi su bili jako sretni. On je prvo tele u našoj zemlji koja je nakon rođenja ostalo sa svojom majkom i tako će biti do kraja njihova života. Sve to bilo je još posebnije kad se zna da je njegova majka Šarava otkupljena iz okolice Petrinje nakon potresa te joj je tako spašen život. Borna je bio pravo malo čudo, jer nitko nije ni znao da krava skriva iznenađenje u svom trbuhu.

Porod se čekalo danima, a onda se neko vrijeme nije znalo je li maleno muško ili žensko. Naime, ekipa s Farmice, koja je zbrinula Šarav bila je svjesna činjenice da se njoj uvijek maleno oduzimalo nakon rođenja, jer to tako ide kada se krave koriste za mlijeko. Da se ne prestraši misleći da oni dolaze da uzmu maleno, ostavili su je na miru. Tek kad se dovoljno opustila da joj bez stresa mogu prići vidjeli su da je maleno - dečko. Dobio je ime Borna.

Od malih nogu navikao je na medijsku pažnju, pa ni ne čudi da je postao pravi mali razmaženko. On danas puni točno deset mjeseci, no ipak mu ponešto treba oprostiti jer ga trese - pubertet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 14:11