ŽIVOTNO UGROŽENA

‘Pomozite nam: Ako vidite ovu životinju, odmah javite Dumovcu. U ozbiljnoj je nevolji...‘

Šetači su je pokušavali uloviti, ali bez uspjeha, a hvatači je nisu uspjeli pronaći

Čaplja

 Čitateljica

Jedna nesretna čaplja iz zagrebačkog Studentskog grada ujedinila je mnoge voljne da joj pomognu. Ptici se oko kljuna čvrsto omotala plastika, a ona je sama ne može skinuti. Prizor je to kojeg su mnogi vidjeli, jer je riječ o njihovoj staroj znanici, pošto ta čaplja praktično živi na potoku u jednom dijelu tog naselja. Iako su joj htjeli pomoći, onda im nije dala da joj se približe, već bi pobjegla. Mislila je, naime, da su joj došli nauditi.

- Šetala sa svojim psom i ugledala čaplju. Pokušavala je skinuti plastiku tresući glavom. Plastika se čvrsto omotala, pretpostavljam kako ju je probala skinuti, ali nije išlo. Bilo mi je jasno da joj treba pomoći, pa smo prijateljica i ja zvali Dumovec. Njihov hvatač je došao nešto kasnije, pa smo zajedno pretražili potok, i još jedan u blizini, no nje nije bilo - kaže nam Valentina, koja je snimku čaplje i obavijest o tome što se događa podijelila na društvenim mrežama.

- Javila se jedna gospođa da ju je vidjela taj dan u 20.30, ali nakon toga ništa - dodala je Valentina.

Njena objava pomogla je da veći broj ljudi dozna za čaplju i nevolju u kojoj se nalazi. Iz Dumovca su nam rekli kako se nadaju da će im građani javiti kad je nađu, jer je oni žele uloviti, kako bi makli plastiku s njenog kljuna i vratili je na njen omiljeni potok.

- Molimo sve one koji je vide da nam se jave, jer ćemo odmah doći do nju. Žalosni smo što je nismo uspjeli pronaći u prvom dolasku, ali se nadamo da ćemo, uz pomoć svih onih kojima je do čaplje stalo, uspjeti pomoći - poručuju iz Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 21:30