NAKON NAPADA NA ŽENU

Policija: ‘Vlasnici bi zbog sprječavanja mogućeg nasrtaja trebali koristiti povodac i brnjicu!‘

No, prema Pravilniku o opasnim pasminama, takvo što obvezno je isključivo za određene pse

Ilustracija

 Leung Cho Pan/Panthermedia/Profimedia

U nedjelju oko 15 sati, policijski službenici su obaviješteni da je na području općine Bukovlje pas ugrizao 47-godišnjakinju za potkoljenicu. Oštećenoj je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, dok je 52-godišnja vlasnica psa prekršajno sankcionirana. Policija će o događaju, najavili su, obavijestiti nadležnu veterinarsku inspekciju.

- Ovo prilikom skrećemo pozornost na primjeren način držanja kućnih ljubimaca, odnosno da im se osigura adekvatan prostor i mogućnosti kretanja te odgovarajući veterinarski nadzor. Vlasnici bi također trebali poduzeti i odgovarajuće mjere prilikom šetnje životinja, posebice na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, pogotovo djece.

Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, koriste povodac i zaštitnu košaricu (brnjicu) - navodi se na službenim stranicama policijske uprave brodsko-posavske.

Nije poznato je li policija upoznata s Pravilnikom o opasnim pasminama, no brnjica nije obvezna za sve pse. Nju moraju nositi samo psi određenih, takozvanih opasnih pasmina. U tu skupinu, osim rođenjem, pas može ‘ući‘ ako napadne čovjeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:42