NOVA AKVIZICIJA

Pet Network International preuzima Zoo Group Stefanov i Zvjerinjak te potvrđuje da je lider u regiji

Sa sjedištem u Hrvatskoj, PNI je vodeći maloprodajni trgovac proizvodima za kućne ljubimce u pet zemalja jugoistočne Europe
 Pet Network International

Pet Network International (PNI), tržišni lider u specijaliziranoj maloprodaji hrane i opreme za kućne ljubimce, preuzeo je Zoo Group Stefanov i Zvjerinjak, dva vodeća omnichannel trgovačka lanca sa sjedištem u Bugarskoj i Hrvatskoj. Nakon osnivanja Pet Network Internationala 2018. godine, od postojećih tržišnih lidera u Hrvatskoj, Sloveniji, Rumunjskoj i Srbiji, ove akvizicije ojačat će položaj Pet Network Internationala kao lidera na svih pet zemalja jugoistočne Europe.

Osnovan 2013. godine, Zvjerinjak upravlja svojim trgovinama u Zagrebu i značajno će ojačati prisutnost PNI-ja u Zagrebu dodavanjem nekoliko stranica s uspostavljenom bazom kupaca i ograničenim preklapanjem s postojećim lokacijama PNI-ja. Trgovine Zvjerinjak idućih će mjeseci biti prebačene pod brendom PNI Pet Centra.

Zoo Group Stefanov (ZGS) koji je osnovan 2009. godine, tržišni je lider na atraktivnom i brzorastućem bugarskom tržištu za njegu kućnih ljubimaca i koji posluje pod nazivom Dr. Stefanov, široko je prepoznat diljem Bugarske i predstavlja izvanredan izbor proizvoda i brige o kupcima. ZGS upravlja s 29 trgovina diljem Bugarske i vodećom platformom za e-trgovinu na tržištu.

image
Pet Network International

PNI će spojiti svoje postojeće poslovanje u Bugarskoj, uključujući svoje trgovine, sa ZGS-om, te će konsolidirati grupu trgovina pod brendom dr. Stefanova i usredotočiti se na svoj kontinuirani i već uspješno vođen poslovni rast. Mario Ivanov, glavni izvršni direktor Zoo grupe Stefanov pridružuje se Pet Network Internationalu kao glavni izvršni direktor za bugarsko tržište.

- Ponosni smo što možemo najaviti još jednu veliku akviziciju u Bugarskoj i Hrvatskoj. Ovo širenje jača poziciju PNI-a u regiji i dokazuje da su rast i ulaganja naš najveći pokretač. Kroz akviziciju Zoo Group Stefanov, sretan sam što mogu poželjeti dobrodošlicu Mariu Ivanovu u upravljački tim naše Grupe. Mario je doista profesionalac za brigu o kućnim ljubimcima i dodatno će ojačati vodstvo naše grupe. Pružamo vrhunsko iskustvo kupnje za kućne ljubimce i roditelje kućnih ljubimaca, putem usluga Click&Collect, veterinarskih klinika i ljekarni koje se nalaze u našim trgovinama, dokazujući da je naša misija redefinirati industriju skrbi za kućne ljubimce u regiji - rekao je Timo Tervo, glavni izvršni direktor Pet Network Internationala.

Sa sjedištem u Hrvatskoj, PNI je vodeći maloprodajni trgovac proizvodima za kućne ljubimce u pet zemalja jugoistočne Europe. PNI upravlja s više od 200 trgovina u izravnom vlasništvu, kao i platformama za e-trgovinu u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bugarskoj, pod nazivima Animax, Pet Centar, Maxi Pet, Mr. Pet i Dr. Stefanov koji prodaju hranu za kućne ljubimce, poslastice, pribor te sve veću ponudu usluga s dodanom vrijednošću poput usluga njegovanja i veterinarskog savjetovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 13:35