VJERNOST

Pas svakoga dana dolazi na plažu i uporno gleda more: ‘Čeka svojeg vlasnika...‘

Svi u okolici ga znaju i vole, hrane i brinu o njemu, no nitko ga nije udomio jer on to ni ne želi

Ilustracija

 -/Panthermedia/Profimedia

Jolie Mejía i njezina obitelj odlučili su posjetiti španjolski otok Punta Negra, a na jednoj od plaža su imali što i vidjeti - usamljeni pas je stajao uz more i neprestano je gledao prema pučini. Nakon što su se Mejía i njezina obitelj smjestili uz obalu, prišao im je pas koji nije izgledao kao lutalica, ali je djelovao jako usamljeno, piše Zagorje.hr.

"Nije djelovao napušteno. Nosio je ogrlicu oko vrata i krzno mu je bilo čisto. Mazila sam ga, čekajući njegova vlasnika, ali su prolazile minute, a nitko nije došao. Svi su se htjeli igrati s psom, ali je cijelo vrijeme njegov pogled ostao uperen u ocean - rekla je Mejía za The Dodo.

Mejía je ubrzo saznala dirljiv razlog zašto pas neprestano gleda u otvoreno more. Mejía i njezina obitelj razmišljali su i o udomljavanju tog psa, pod pretpostavkom da je on doista napušten. Međutim, kada je čovjek iz okolice prišao, Mejía ga je upitala zna li što je sa psom.

- Objasnio je da praktično svi u okolici poznaju psa i da ga jako vole. Rekao nam je da je vlasnik psa bio ribar koji je preminuo prije nekog vremena te da pas svaki dan dolazi na plažu i bulji u more", ispričala je te dodala da pas danima čeka povratak svog prijatelja koji se nikada neće vratiti kući - rekla je Mejia.

"Bili smo jako dirnuti", rekla je Mejía, koja vjeruje da je vlasnik psa umro na moru prije otprilike godinu dana i da pas od tada svakodnevno dolazi na plažu. No, iako se vlasnik psa možda nikada neće vratiti, pas nije bez prijatelja koji se brinu za njega. Tužna priča o psu očito je dobro poznata ljudima u zajednici, koji ga hrane, sklanjaju i pružaju mu zdravstvenu njegu kada zatreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:36