GLUMCI

Pas se pravi da ga nešto boli, a savršeno je zdrav? Evo zbog čega se tako ponaša...

Baš kao i ljudi, psi se mogu ponašati kao da ih nešto muči samo kako bi dobili dodatnu pažnju

Ilustracija

 Joseph Prezioso/Afp

Mnogi vlasnici imaju priču o tome kako se njihov pas pravio da je ozlijeđen kako bi nešto bilo po njegovome. Bilo je onih koji su ljubimca odveli kod veterinara, samo da bi im ovaj rekao da mu nije ništa i da glumi, što ih je na kraju i koštalo, jer je trebalo pregled platiti

Baš kao i ljudi, psi se mogu ponašati kao da ih nešto muči samo kako bi dobili dodatnu pažnju, mažnju ili čak poslastice. Ponekad mogu biti vrlo manipulativni. To bi moglo biti vrlo frustrirajuće za vlasnika koji pokušava utvrditi muči li nešto ozbiljno njegovog psa ili njihov pas samo traži pažnju, piše World Dog Finder.

Evo razloga zbog kojih to rade:

1. Da privuče pažnju

Prvi i najočitiji razlog zašto bi vaš pas mogao odglumiti ozljedu je da dobije dodatnu pažnju od vas. Psi su društvene životinje i traže vašu pažnju i pažnju drugih ljudi. Ako se vaš pas osjeća izostavljenim ili ignoriranim, može glumiti ozljedu kako bi privukao vašu pozornost.

To se obično događa kada imamo ozbiljne poslove, a psu jednostavno zaboravimo pružiti pažnju koju redovito dobiva.

2. Suosjećanje

Psi su vrlo inteligentna stvorenja i mogu brzo shvatiti da nešto nije u redu. Oni lako mogu osjetiti da ste uzrujani ili pod stresom, a lažiranjem ozljede znaju da ćete svoju pozornost ponovno usmjeriti na njih i da ćete se nakon nekog vremena sa psom sigurno osjećati bolje.

3. Kako bi izbjegli nešto

Kao i ljudi, psi ne žele uvijek raditi određene stvari koje planirate. U većini slučajeva to uključuje neke "strašne stvari" poput kupanja ili čak podrezivanja noktiju. Ako vaš pas osjeti da je vrijeme za jednu od onih "strašnih stvari", može glumiti ozljedu samo kako bi odgodio određene aktivnosti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 17:18