KOJA LJUBAV!

Pas pobjegao iz novog doma i trčao 40 kilometara da bi se vratio vlasniku koji je preminuo

Još uvijek luta selom i čeka ga, seljani ga hrane, a vlasnikov sin također dolazi provjeriti kako mu je

Ilustracija

 ©jfcreatives/Imagesource/Profimedia

Odanost pasa je jedna od njihovih najizraženijih vrlina, a priča o ovom psu dokazuje kako te životinje ostaju vjerne svojim vlasnicima čak i ako oni umru prije njih.

Jedan pas iz Kine prošao je gotovo 40 kilometara do svog prvog doma u potrazi za voljenim vlasnikom. Brojni korisnici društvenih mreža usporedili su ga s pa vjernim psom Hachikom koji je svog vlasnika čekao devet godina na istom mjestu. Naime, vlasnik osmogodišnjeg psa imena Veliki Žućo je preminuo, a nakon toga psa je uzeo vlasnikov sin, piše Klix.

No, vjerni se čupavac se jedne noći iskrao iz novog doma i vratio u selo u kojem je živio s prvim vlasnikom, objavljeno je na kineskoj društvenoj mreži Douyin.

- Možda ne razumije što znači smrt i zašto osoba koja ga je najviše voljela više nije s njim - rekla je autorica videa.

Sin vlasnika nakon svega je odlučio da pas treba ostati u selu u kojem je dotad živio. South China Morning Post piše da pas sad luta ulicama sela i traži svog vlasnika te čeka satima ispred njegove kuće u nadi da će se pojaviti.

- Nisam očekivala da će priča o Žući postati viralna. Samo sam slučajno snimila video jer volim pse - rekla je autorica videa.

Otkrila je da ga susjedi hrane, a i sin vlasnika dolazi vidjeti kako je pas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:36