KAKAV PRIZOR!

Ovo nije snimka za one koji se užasavaju pauka: Pogledajte kako izgledaju mališani spašeni od smrti

Zaposlenici parka bili su prilično sretni što su uspjeli snimiti nešto veoma rijetko
 Facebook screenshot

Iz australskog Reptile parka objavili su snimku koja bi mogla izazvati jezu kod arahnofoba, ali i kod onih kojima pauci samo nisu dragi, ali ih se ne boje. Takvi naši čitatelji možda ne žele pogledati snimku.

Zaposlenici parka bili su prilično sretni što su uspjeli snimiti nešto veoma rijetko - otvaranje paukove vrećice. Nisu je oni negdje pronašli, nego im je nju donio jedan čovjek koji nije pojasnio kako je do nje došao. Kako god, odlučio je da ih neće usmrtiti, nego ih je donio u park.

Na taj je način spasio živote više od stotinu malenih paukova, koji se nazivaju funnel-web. Oni su otrovni, ali je samo 10-15 posto njihovih ugriza opasno za ljude. Ipak, ovaj park ima program u kojem se od pauka uzima otrov kako bi se stvorio serum.

- S s obzirom na to da je sezona ovih paukova u punom jeku, pozivamo stanovnike središnje obale, područja Sydneya i Newcastlea da pripaze na njihove mreže i jajne vrećice. Idite na našu web stranicu za savjete o tome kako ih preuzeti i pronaći najbližu lokaciju gdje ih možete predati - poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 21:21