VLASNICI OPREZ

Ovih pet vrsta hrane (koju mnogi imaju u domovima u vrijeme blagdana) je opasno za naše pse

Između ostalog, tijesta koja sadržavaju kvasac mogu dovesti do problema s probavom
 Oleksiy Boyko/Alamy/Alamy/Profimedia

Blagdani koji su pred nama znače da ćemo kuhati više nego inače, ali i da bi nas duh praznika mogao ponijeti i da onda, nepromišljeno, sa svojim najboljim čupavim prijateljima podijelimo kakav zalogajčić koji ne bismo smjeli. Donosimo pet vrsta najopasnije hrane koja ovih blagdana nikako ne smije završiti u želudcima naših pasa. Ignorirajte njihove molećive poglede, ovo je za njihovo dobro.

1. Čokolada

Poznati neprijatelj pasa, kojeg oni uglavnom jako vole pojesti. Velika opasnost su po ovom pitanju mališani, koji će rado podijeliti slasticu sa psima koji ih tužno gledaju, te oni komadići koji padnu na pod. Otvorite četvore oči ili provjerite radno vrijeme svojeg veterinara. Na vama je.

2. Alkohol

Jednako kao i čokolada, jako je opasan za naše pse. Čak i u malenim količinama.

3. Dizano tijesto

Ako ste, poput nas, najsretniji dok pečete slastice, budite oprezni. Tijesta koja sadržavaju kvasac mogu dovesti do problema s probavom. U najboljem slučaju, psa će jako boljeti, u najgorem slučaju može dovesti do torzije želudca.

4. Crveni luk

Istina, mali broj pasa koji drži do sebe će ga uopće htjeti pomirisati, a kamoli pojesti, no postoje oni koje nazivamo psi usisavači (imamo jednog iz te kategorije doma), koji nemaju kriterije i jedu sve. Luk, poriluk i češnjak nisu dobri, no luk je posebno opasan jer može nanijeti štetu crvenim krvnim zrncima i dovesti do probavnih problema.

5. Grožđe

Mnogi će ovih blagdana na poslužavnicima pred goste staviti i nešto grožđa. Opasnost nastaje ako se tog voća dočepa naš pas. Problem nije u jednoj bobici, nego u više njih, ali je teško reći što je za nekog psa previše. Najbolje je držati ovo voće podalje od čupavaca

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 11:45