SVAKA ČAST

Ova slavna glumica i velika obožavateljica životinja u nedjelju slavi 99. rođendan

Kuća joj je uvijek bila puna pasa, a novčano je pomagala brojne organizacije
 Robyn Beck/Afp/Profimedia

U nedjelju slavna Betty White slavi svoj 99. rođendan. Što će raditi? Najavila je kako će svoj rođendan u karanteni provesti hraneći patke koje je dođu obići svaki dan. Mnoge je ta njena najava zbunila i upitali su se je li slavna glumica dobro, no onda su njeni glasnogovornici pojasnili kako je riječ o dvije patke koje redovito dolaze na njeno veliko manje. Nisu jedine, jer tamo ima dosta drugih životinja, no ove dvije su veoma posebne, Uvijek dođu pozdraviti Betty tako što se dogegaju do staklenih vrata i onda bulje unutra, tražeći je.

Glumica je oduvijek bila poznata kao velika ljubiteljica životinja. Od malenih nogu odgajana je tako da ih voli. Njeni su roditelji obožavali životinje, do te mjere da su se često kući znali vratiti s nekom koju su pronašli napuštenu. Uvijek su bile oko malene Bett. Dok je još spavala u dječjem krevetiću, na nju je pazila kućna mačka. Kasnije su, tijekom njenog odrastanja, u obiteljskom domu uvijek bili psi. Veliki, mali, raznih pasmina... Svi redom udomljeni.

image
Brian To/Getty Images/Profimedia

Doslovno ne postoji životinja koju Betty ne voli i ne smatra fascinantnom. Tijekom godina, volontirala je i bila članica nekoliko udruga za zaštitu životinja, a mnoge je i financirala. Jednako tako podupire mnoge ZOO vrtove, za koje je uvijek tvrdila da ih ne treba promatrati samo kao mjesta na kojima su životinje zatočene, nego i na prostore koji te vrste štite. Uvijek je donirala sredstva za poboljšanje uvjeta života u vrtovima.

Tijekom života uvijek je imala pse. Za njenog zlatnog retrivera Pontiaca se prije nekoliko godina špekuliralo da ga je uključila u oporuku, pa je pas u slučaju njene smrti navodno trebao naslijediti pet milijuna dolara. No, nadživjela ga je. Trenutno ima tri psa: pekinezera Bandyja, bernardinca Stormyja i pudlu imena Danny.

- Nisam baš dobra kuharica. U kuhinju idem samo kad trebam nahraniti svog psa - priznala je jednom prilikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 10:26