UTOČIŠTE PLAVI KRIŽ

Odlazak najpoznatije domaće svinje: ‘Rozika je živjela kako je htjela i imala je nevjerojatan karakter!‘

Živjela je sa ljudima, psima, mačkama i drugim životinjama, voljela ih je, ali se znala i posvađati sa svima
 Utočište Plavi Križ

Rozika je bila najpoznatija svinja u našoj zemlji. Kažemo ‘bila‘, jer su u utorak iz Plavog križa, utočišta u kojem je živjela, objavili da je više nema. Zadnje dvije godine imala je zdravstvenih problema. Konzultirani su čak i veterinari i SAD-a, obavila je mnoge preglede kod nas, ali kako je vrijeme išlo, bilo joj je sve gore.

image
Utočište Plavi Križ

- Nedavno je došla u fazu gdje joj ni prednje noge nisu više funkcionirale kao prije, hranjenje u kojem je prije bez iznimke uživala je sad čak postajalo izvor frustracija, bilo je očito da je u bolovima i da njen život postaje više muka nego život Konzultirale smo se opet s veterinarima, da provjerimo postoji li još bilo što da možemo probati, no ništa nismo uspjeli naći. Posljednja stvar koju smo mogle učiniti za nju je bilo da ju pustimo - objavili su iz skloništa.

image
Utočište Plavi Križ

Kažu kako je Rozika bila njihova princeza i da je rastanak od nje bio iznimno bolan. Zašto princeza? Jer se ona zaista tako ponašala. Živjela je kako je htjela i radila što je htjela: bilo da je marširala oteti hranu, trgala madrace po kući, svađala se s ljudima i ostalima, uvaljivala se u blato prije nego isprlja kuću i ljude... To je bio dio njenog šarma zbog kojeg su je svi voljeli

image
Utočište Plavi Križ

- Užasno je bolno oprostiti se od bilo koje životinje zbog bilo kojeg razloga. Za Rozu nas posebno boli činjenica da se ne radi o nekakvom spletu okolnosti zbog kojeg se razboljela, ne radi se o nekoj nesreći koja ju je zadesila, nije nikakva viša sila. Rozikin život od starta nije bio predviđen da traje i ovoliko Usprkos tome koliko bi svinje mogle živjeti da ih vidimo kao ono što jesu, da vidimo karakter i želju za životom koju svaka od njih ima, u konačnici čak ni one koje su spašene ne mogu dobiti tu šansu. Kao i Super Ljija, Arčibald, naš Sausage i nažalost samo nekolicina drugih spašenih svinja, njihova tijela ih izdaju.

image
Utočište Plavi Križ

Drago nam je da je bar Rozika imala sreću dobiti malo vremena i malo sreće Nadamo se da je sad na mjestu gdje ju ništa ne boli i ima neograničene kolače i blatne kupke, kako princeze i zaslužuju. Nadamo se da je na nekom mjestu gdje su ljudi dobri prema Rozikama, jer ovdje nisu - poručili su iz utočišta.

image
Utočište Plavi Križ
image
Utočište Plavi Križ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:21