POTRESNA OBJAVA

Očajnički apel iz Zadra: ‘U petak moram na ulicu, molim vas, može li netko pomoći mojoj mački...‘

Najviše bi volio da negdje mogu biti zajedno, nevažno u kojem gradu ili selu, kaže njen vlasnik Ivan

Mačka Kika

 Privatni album

- Još jednom molim za moju mačku Kiku. Imam dva dana, najviše. Ako ima netko tko voli mačke - ona je tako dobra: ne grebe, ne može imati mačiće, voli biti vani i unutra, malo jede. Ja više ne mogu, ni sam nemam dom. Postoji li netko da bi je uzeo, ja sam u Zadru... - stoji objavi koja je ovih dana mnogo puta podijeljena na Facebooku. Mnoge je ona potresla, pa su odlučili podijeliti je kako bi se pronašlo neko rješenje.

Njen autor je čovjek koji živi u Zadru i koji kaže kako u petak mora napustiti dom u kojem je do sada živio. Nema gdje, ali sam sebi nije bitan. Važna mu je njegova pet godina stara mačka. Ako nađe smještaj, spreman je otići bilo gdje, samo da je s njom. Objavio je zato očajnički apel: može li je netko uzeti i pričuvati. Ako on završi na ulici, a to je sve izvjesnije, da je barem ona sigurna i sita.

Njegova je životna priča komplicirana i puna je krivih odluka, kaže nam, a one su dovele do toga da od petka više nema krova nad glavom. Očajan je zbog toga, ali ga najviše brine što će biti s njegovom mačkom.

- Nije mi toliko do mene, umoran sam više od svega, ali žao mi je moje Kike. Znate, tijekom života sam pomagao svima - i ljudima i psima i mačkama. Nisam navikao moliti za pomoć i jako mi je teško zbog toga, ali voda mi je došla do grla. Nemam izbora i moram zavapiti da mi netko pomogne. Meni nije bitno gdje smo smješteni, samo da smo nas dvoje zajedno. Možemo i na kraju svijeta biti, svejedno mi je - rekao je za Jutarnji Ivan Barešić, Kikin vlasnik.

Ako mu netko može pomoći, može ga se kontaktirati na Facebooku ili nam se javite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., pa ćemo vam dati njegov kontakt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 23:04