TUGA

Očajna Beograđanka: ‘Dajem automobil onome tko mi vrati moju mezimicu Elu!‘

Kujica joj se, u panici zbog udara u prometni znak, istrgnula iz ruke na odmorištu i pobjegla u šumu

Kujica Ela

 Privatni album

- Najdivniji pas na svijetu, moja duša Ela, netragom je nestala kod aleksinačkog sela Bobovišta i ne znam kako ću bez nje. Ovih deset dana od kako je nema i jedva da sam živa. Onome tko mi je vrati dat ću nagradu 500 eura ili svoj automobil Toyota. - o je objava Svetlane Pandžić iz Beograda čiji se apel za pronalaženje njene kujice Ele, pasmine shin tzu, ovih dana dijeli društvenim mrežama.

Svetlana objašnjava da pas nestao dok je putovala s roditeljima od Beograda prema selu Vladičinog Hana. Ispred odmorišta je naglo skrenula i zakačila prometni znak. Nije bilo štete, ali se Ela na stražnjem sjedalu izbezumila od straha. Kad su potom izašle iz automobila, istrgnula joj se iz ruke, iščupala povodac i pobjegla.

- Trčala sam za njom punih sedam kilometara, ali nisam je uspjela stići. Trčala sam sve dok sam imala snage, a nijedan od automobila koje sam usput susrela nije stao i ponudio prijevoz - govori za Kurir Svetlana, koja se na kraju, umorna, vratila do odmorišta. Tamo je shvatila dvije stvari: torbicu s dokumentima i mobitelom je ispustila kad se kujica otrgnula, pa ju je netko pokupio. Njene roditelje, koji su ostali u automobilu, odvela je šlep služba, premda je nisu zvali.

image

Svetlana i Ela

Privatni album

- Dok sam pet dana čekala popravak automobila, u Vladičinom Hanu sam sve pitala da me odvezu do mjesta gdje sam izgubila psa, ali nitko nije htio. Zvala sam policiju, veterinare, objavila sam fotografije na društvenim mrežama. U potragu se uključila i moja rođakinja iz Aleksinca, međutim, bez uspjeha. Ona je tiskala plakat s fotografijom mog psa i nagradom koju nudim. Organizirala jee i potragu - izjavila je Svetlana.

Veoma je razočarana, kako kaže, time što je neki čovjek koji se predstavio kao Darko Radu iz Bobovišta želio zloupotrebiti to što je ponudila nagradu za pronalaženje psa.

- Taj čovjek me je nazvao i rekao da je Ela kod jednog dječaka. Tražio je 250 eura da bi mi rekao gdje je i još 250 kada je uzmem. Zatražila sam da mi pošalje fotografiju mog psa i rekla da ću istog časa da mu uplatim novac, ali nije pristao. U policiji u Aleksincu su mi, nakon što sam prijavila da mi je pas ukraden, rekli da u Bobovištu ne živi čovjek s tim imenom i prezimenom - kazala je Svetlana.

Morala se vratiti na posao, ali kad god može uzeti slobodne dane, odlazi tražiti svoju malenu.

- Nadam se da je moja Ela živa. Nije navikla da biti sama u prirodi. Plaši se visokog žbunja i automobila koji se kreću. Ona je veoma umiljata, ne plaši se drugih ljudi, prilazi svima koji je pozovu i maze. Nadam se da je neko, tko ne zna da je tražim, uzeo i da je čuva - rekla je Svetlana.

Zamolila je na sve ljude iz Bobovišta i naselja Aleksinački rudnik, jer pretpostavlja da je njena Ela tu negdje, da joj pomognu u potrazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:47