NEMAR

Obale pune mrtve ribe, nitko ih još uvijek nije maknuo...Kupači sami čiste plaže!

Nesretne životinje su ležale na obali, a nije se pojavila niti jedna služba koja bi problem riješila

Prizor iz Stobreča

 Duje Klaric/Cropix

Zanimljivo je kako ni dva dana nakon havarije ribarskog broda na moru kod Podstrane, uslijed koje je plaža u Stobreču prekjučer osvanula preplavljena uginulom ribom koja se dan kasnije prelile na plaže duž splitske obale, nema jasne naznake tko je bio odgovoran za čišćenje nereda, piše Otvoreno more.

Ogorčeni činjenicom da su uginulu ribu sami morali skupljati sa stobrečke plaže, kupači su opleli po komunalnim službama koje tvrde da nisu bile ovlaštene za postupanje.

Iako su nam u Ministarstvu poljoprivrede jučer u tom smislu kazali kako su preko službe 112 o uginuću obaviještene nadležne komunalne službe koje su na svim javnim površinama, osim onima koje su predmet koncesije odgovorne za zbrinjavanje, iz Grada smo danas, kada su kupači već sve očistili sami dobili proturječan odgovor.

- Gradska tvrtka Splitska obala kontinuirano obilazi plaže kojima upravlja i koje održava Grad Split. Po jutrošnjim saznanjima na tim plažama nema mrtvih riba. Stanje će se nadzirati i dalje te ukoliko se ponovi pomor ribe gradska tvrtka Splitska obala d.o.o. će ih zbrinuti na zakonom propisani način nakon što Grad Split dobije rješenje Državnog inspektorata kojega za sada nije dobio – navode u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, koje je od friškine opralo samo ruke, otvarajući pitanje što bi tek bilo da je havarija u more ispustila ne dao Bog nešto, za kupače pogubnije od jata mrtvih cipala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:03