NISU ODUSTAJALE

Nevjerojatna snimka: Čovjeka u meditaciji pokušale omesti četiri mačke

Igrale su se, preskakivale ga i ludovale, a on je za to vrijeme imao sklopljene ruke i zatvorene oči

Ilustracija

 Joshua Groenendijk/Alamy/Profimedia

Meditacija je sama po sebi teška, a ako se u priču uključe i vrlo živahne, razigrane mačke, koje se nimalo ne obaziru na umirenu ljudsku figuru, onda je sve još i teže. Ili, možda, i nije, ako je čovjek u stanju transa, ali je promatračima veoma zabavno promatrati prizor.

Na snimci za koju se ne zna gdje je nastala vidimo mladog muškarca koji meditira, sjedeći na podu. Ruke su mu sklopljene, a oči zatvorene. Uz njega su četiri mačke koje su veoma razigrane. Ne samo da se igraju jedne s drugima, nego skaču preko njega, igraju se njegovom odjećom i zaista uživaju o onome što rade.

Očigledno je kako se u njegovom prisustvu osjećaju dovoljno opušteno da mogu raditi što požele, a jasno je i da nisu došle jer su gladne. Ni u jednom trenutku, naime, one ne pokušavaju pridobiti njegovu pozornost niti daju do znanja da su gladne: jednostavno se igraju i uživaju.

Snimka je pogledana 18 milijuna puta i njome su mnogi bili oduševljeni. Jedna žena je napisala kako vjeruje da bi se u ovoj situaciji sam Buda poigrao s mačkama, a mnogi su se složili s njom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:35