ČUDO

Nevjerojatna priča: Kujica dva mjeseca provela sama u mračnoj pećini, bez hrane, smrzavajući se

Nestala je uz svog doma, a kad je nakon opsežne potrage nisu našli, svi su zaključili da više nije među živima

Ilustracija

 Devon Cave Rescue Organisation/Swns/Swns/Profimedia

Mnogi vlasnici koji spletom nesretnih okolnosti ostanu bez psa, često odmah izgube nadu da će ga ikada više pronaći. Mislimo pritom, naravno, na situacije kada pas pobjegne, a one su česte u vremenu pred nama, kada se mnogi ljubimci u strahu od pucnjave otrgnu s uzice (ili nisu vezani) pa pobjegnu glavom bez obzira.

Psi Jeff Bonherta iz Perryvillea u Missouriju nisu pobjegli u strahu, nego su jednostavno otišli od doma. Kako je rekao medijima, kad god bi se to dogodilo, psi bi se uvijek vratili, pa nije imao razloga za brigu. Ne zvuči baš kao da se radi o sjajnom vlasniku, no priča nije o ljudima čiji psi redovito pobjegnu, lutaju naokolo i vrate se, nego o jednom od ta dva psa, koji je preživio gotovo dva mjeseca u jednoj pećini.

Psi su, naime, pobjegli, ali se vratio samo jedan. RIječ je o Ebi, kujici staroj 14 godina. Kad se nije vratila, Jeff se konačno zabrinuo, pa je obavijestio susjede, prijatelje i policiju. Svi su je tražili, ali nije joj bilo ni traga. Vlasnik je zaključio kako više nije živa.

Potom, dva mjeseca kasnije, izletnici su ušli u jednu pećinu u okolici grada. Tamo su pronašli mršavog psa, kojeg su jedva izvukli vani. Nosili su je preko kamenja, kroz uske prolaze... Ona se sama nije znala izvući van, pa je jednostavno čekala da netko dođe po nju. Šanse su joj bile male, ali se upravo to dogodilo. Nitko ne zna kako je živjela gotovo dva mjeseca, na temperaturi od 14 stupnjeva, bez hrane, u mraku, posve sama. Zbog toga je bila nevjerojatno mršava i iznemogla.

Vlasnik ju je jedva prepoznao, a ona nije imala snage niti da zamahne repom, a kamoli da zalaje. Bilo je potrebno nekoliko dana oporavka da bi se počela ponašati kao prije. Premda bi se moglo očekivati da će joj mučni boravak u pećini uništiti duh, čim se oporavila počela se ponašati kao i prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:53