DUBRAVA

Nakon sudara sa staklom, prekrasna močvarica nije nastavila let. Ljudi su odmah pozvali pomoć

Prevezena je u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba

Šljuka

 Dumovec

Jedna prelijepa šljuka zaletjela se u prozor kuće u zagrebačkoj Dubravi u utorak poslijepodne. Kako su objavili iz gradskog oporavilišta, videći da ptica ne nastavlja let, vlasnici kuće su je smjestili u kutiju i pozvali njih da joj dođu pomoći.

Kad se primijeti ozlijeđenu životinju to je najbolje što se može napraviti - najprije je maknuti s mjesta gdje je stradala, jer bi mogla biti lak plijen kakvom predatoru, te je smjestiti da tiho i mračno mjesto, kako bi došla sebi. Ptice su izrazito osjetljive na ovakve situacije i mogu preminuti zbog stresa, tako da im treba dati prostora da se oporave od onoga što se zbilo. Ako ne odlete nakon nekog vremena, tada im je potrebna pomoć stručnjaka.

- Prevezli smo je u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba gdje će veterinari utvrditi je li pri koliziji sa staklom zadobila kakve ozljede, te je li joj potrebno liječenje. Mi se nadamo da ćemo ovu predivnu močvaricu čim prije moći vratiti u prirodu - objavili su iz oporavilišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:06