SNARES

Nakon pritiska javnosti odlučili: Zabranit će zamke s ljepilom i lovačke zamke

Wales će postati prva zemlja u Velikoj Britaniji koja će uvesti potpunu zabranu

Ilustracija

 -/Ardea/Profimedia

U rujnu ove godine velška vlada objavila je da će njen novi prijedlog zakona o poljoprivredi uključivati ​​i potpunu zabranu upotrebe lovačkih zamki i zamki s ljepikom! Dosadašnja zakonska regulativa odnosila se samo na njihovu upotrebu, ali se pokazala nedostatnom.

Budući da će novi zakon biti usvojen, Wales će postati prva zemlja u Velikoj Britaniji koja će uvesti potpunu zabranu svih vrsta zamki. Zamke s ljepilom već su djelomično zabranjene u Engleskoj i Škotskoj.

Lovačke zamke (snares) koje će također zabraniti su tanke žičane zamke koje se stežu oko životinje te joj onemogućuju kretanje. Ako ne iskrvare, životinje u takvim zamkama umiru od gladi. Naširoko ih koriste lovočuvari za hvatanje životinja koje smatraju prijetnjom pticama koje uzgajaju i puštaju na odstrel kupcima koji plaćaju za to.

Samo četvrtina životinja uhvaćenih u takvim zamkama su ciljane vrste, a u velškim selima ih je postavljeno više od 50 tisuća. Anketa provedena prošle godine pokazala je da 78 posto velške javnosti želi potpunu zabranu zamki u Walesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:45