VRATIO SE KLEPETAN

Nakon Malene, sada ga čeka Mlada, ali on svoju prvu ljubav nije zaboravio: ‘Trebate vidjeti što radi...‘

‘Njegov je Šengen od Cape Towna do Brodskog Varoša‘, kaže njegov dugogodišnji dobročinitelj i hranitelj Stjepan Vokić

Roda Malena i njezin Klepetan

 Danijel Soldo/Cropix/Cropix

Klepetan se vratio u svoju sjevernu ljetnu rezidenciju u Brodskom Varošu kod Slavonskog Broda. Rodan, čija je ljubavna priča s rodom Malenom godinama svakoga proljeća budila emocije, sletio je prošle srijede u svoje novo gnijezdo koje mu je s prijateljima pripremio njegov dugogodišnji dobročinitelj i hranitelj Stjepan Vokić.

Ondje ga je već čekala Mlada, kako je Stjepan nazvao Klepetanovu novu ljubav, rodu koja je prošle zasjela na prijestolje koje je gotovo 20 godina držala Malena.

- Malena je uginula 2021. godine, a Klepo je prvu godinu žalovao, no već je sljedeće godine našao novu životnu družicu, Mladu, koju ja zovem Snajka. Prošle godine njihova je veza donijela tri mladunca, a vjerujem da će tako biti i ove godine. Mora nastaviti održavati svoju vrstu. Samo što smo mu morali napraviti novo gnijezdo, tu blizu, na raskrižju, jer ne želi ići na staro gdje je nastradao s Malenom - izvijestio nas je Stjepan o povratku Klepetana u Hrvatsku.

- Njegov je Šengen od Cape Towna do Brodskog Varoša - nasmijao se Stjepan, kojeg smo zatekli upravo dok je Klepi pripremao večeru.

- Sad će doći na večeru. Jede stalno svinjski but ili plećku, neće ništa drugo. Ribe nemam, pa se snalazim kako znam i umijem, kupujem na akcijama po trgovačkim centrima, a uvijek se nađu i dobri ljudi koji žele i mogu pomoći, pa kad mi netko nešto da, ja to sačuvam. Njihova su prehrana gliste i žabe, gdje nema masti. Jednom sam mu dao govedine, jer nisam imao svinjetine, a on je sve pobacao. Nije htio ništa uzeti - ispričao nam je bivši školski domar Stjepan.

Mlada je, inače, stigla 12 dana prije Klepetana, a Stjepan nam priča i kako je on netom po dolasku obišao mjesto gdje je Stjepan pokopao Malenu, čija je ljubavna veza s Klepetanom na svijet donijela 66 mladih roda.

- On je tu cijelu 2021. godinu bio ovdje, ona je bila kod mene u sobi 15 dana, ja sam je iznosio na livadu, a on je sjedio pokraj nje. Kad je uginula, zakopao sam je pod jednom kruškom i on svaki put kada se vrati, klepeće pred vratima dok ja ne izađem i onda hoda ispred mene prema toj kruški. Trebate to vidjeti - kazao je Stjepan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 20:00