NEOČEKIVAN GOST

Na terasi urbane vile u Blatu pronađena guska: ‘Zvali su nas da je deložiramo‘

Prolaznike je zbunilo što se tamo udomaćila, jer nije ni pokušavala napustiti to mjesto
 Azil Dumovec

- Tko zna što bi Ezop rekao na ovu stvarnu basnu?! Gusku s fotografija, preuzeli smo u Blatu. Šetala se terasom novih urbanih vila u tom novozagrebačkom naselju. Prolaznike je zbunilo što se tamo udomaćila. Nije ni pokušavala napustiti to mjesto - objavili su u subotu iz zagrebačkog Dumovca.

Nisu sigurni zbog čega je guska došla na terasu niti zbog čega je nije htjela napustiti. Nagađaju kako ju je možda zbunile staklene ograde terase, a možda je jednostavno bila zadovoljna onime što je vidjela, pa joj povratak u guščak više nije dolazio u obzir, dodali su. Koji god da razlog bio, sudeći po svemu, njoj je tamo bilo sasvim lijepo i nije pokazivala namjeru da se otiđe s terase. No, bilo je jasno kako tamo ne može ostati, pa je zato pozvana pomoć.

image
Azil Dumovec

- Ljudi su pak zaključili da joj u urbanim vilama nije mjesto, pa su nas nazvali da je deložiramo. Obavili smo svoju dužnost, no nadamo se da ćemo gusku, pronađenu u Blatu, čim prije vratiti njezinu jatu. Ako znate čija je, javite nam se - poručili su iz Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:13