VIDEO

Muškarac izašao u vrt i šokirao se: Na podu zmija, potpuno umotana u mrežicu, ne može se maknuti

Vrlo je brzo shvatio da je živa, pa je nazvao stručnjaka za zmije kako bi joj on pokušao pomoći

Zmija
 

 TikTok screenshot

Znamo da razne mrežice mogu biti opasne za cijeli niz životinja, koje se u njih zapletu ili ih pokušaju progutati. No, malotko je razmišljao o tome da i zmije mogu izgubiti život ako ne uspiju proći kroz njih.

Jednu takvu zmiju na skrb je dobio muškarac koji se u SAD-u profesionalno bavi humanim uklanjanjem zmija iz ljudske blizine, odnosno, njihovim oslobađanjem iz nevolja u koje su opale i premještanjem na lokacije dalje od ljudi, na kojima su one sigurne. Čovjek koji je zmiju pronašao u vrtu vidio je da je životinja živa, pa ga je pozvao u pomoć.

- Ovu smo spasili, no nažalost, mnoge umiru. Molim vas, nemojte koristiti mrežice u vrtovima - napisao je ispod snimke.

Na njoj vidimo koliko je situacija loša: nesretni se gmaz posve umotao u mrežicu i, kako se pokušavao osloboditi, to se još više zaplitao. Izvlačenje uopće nije bilo lagano ni kratkotrajno, no na svu sreću, muškarac zna kako primiti zmiju, a da se ona ne miče pretjerano, te joj sigurno ukloniti niti u koje se zaplela.

Riječ je o zmiji koja nije otrovnica, no čak i da jest, ovaj bi joj čovjek pomogao. Osim što zna kako pristupiti zmiji, kad im pomaže, ne radi razliku između toga je li riječ o otrovnici ili ne. Svaka zaslužuje pomoć, smatra on.

@sdsnakeadventures2 We saved this one but sadly most arent as lucky. Please dont use garden netting. #sad #save #justcallbruce #snakewranglerbruce #life #kindness #fyp #fypシ #happyending ♬ original sound - RBI Snake Wrangler
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:47