HRABRA NJUŠKA

Morska lavica iskoristila poplavu i pobjegla iz svoje nastambe u Zoološkom vrtu

Voda se u međuvremenu povukla i da su sve životinje na sigurnome u svojim nastambama
 Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia

Premda je njujorški Zoološki vrt u Central Parku u petak bio zatvoren zbog lošeg vremena, jedna je njegova stanovnica, neustrašiva morska lavica, zahvaljujući obilnim padalinama koje su poplavile njezinu nastambu uspjela pobjeći iz bazena.

No čini se da joj se plivanje po zamućenoj blatnoj vodi oko nastambe i nije previše svidjelo pa se relativno brzo vratila u svoj bazen.

Od petka u ponoć voda u Central Parku dosegnula je 20 centimetara. Podaci su to Nacionalne meteorološke službe. Riječ je o razini koja nije viđena još od uragana Ide 2021.

Informaciju o bijegu ženke morskog lava iz nastambe u zoou u Central Parku potvrdio je Jim Breheny, izvršni potpredsjednik Zooloških vrtova i akvarija Društva za zaštitu divljih životinja.

Kazao je da se na kraju pokazalo kako sloboda i nije ono što je zamišljala pa je vrlo brzo otplivala natrag u svoj bazen.

- Osoblje zoološkog vrta pratilo je morsku lavicu dok je istraživala područje oko bazena sve dok se nije vratila u poznato okruženje gdje su je dočekala još dva morska lava - kazao je Breheny, dodavši da se voda u međuvremenu povukla i da su sve životinje na sigurnome u svojim nastambama.

Nije ovo prvi put da su životinje iskoristile poplave za bijeg. u New Yorku je to morska lavica, a nedavno su u južnoj Kini priliku na sličan način iskoristili krokodili. Oni se, doduše, nisu sami vratili, što je i jasno jer žive na farmi na kojoj ih se uzgaja zbog kože i mesa, nego su ih morali uloviti i transportirati nazad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 08:42