VIDEO

Mnogi ne vole šišmiše, no pogledajte kako je sladak ovaj mališan dok se hrani

Postoje utočišta diljem svijeta koja pomažu ovim životinjama u nevolji

Ilustracija

 Tolga Bat Hospital/exclusivepix/Exclusivepix/Profimedia

Mnogima su šišmiši odbojni, a tome ne pomaže ni spoznaja koliko su nam korisni. Kad u sumrak vide kako zamahuju krilima, obuzme ih jeza. No, ne bi trebala - šišmiši su, zapravo, vrlo slatki. Kada ih se pogleda izbliza, imaju veoma simpatične njuške, pa mnoge podsjećaju n - štence.

Postoji niz utočišta diljem svijeta u kojima se pomaže šišmišima svih dobi: od onih malenih, pa do odraslih. Cilj je pustiti ih na slobodu čim se oporave, a ako to nije moguće, onda im u utočištu pružiti siguran i miran život.

Jedno takvo utočište, smješteno u Australiji, podijelilo je snimku malenog šišmiša kojeg hrane voćem. On i njegova braća spašeni su od šumskog požara, a pošto su još premladi da bi se sami o sebi brinuli, dovedeni su u sklonište. Tu će ostati dovoljno dugo dok ne ojačaju, a onda će se moći vratiti u divljinu.

Ova vrsta šišmiša može jesti voće već u dobi od sedam tjedana, a još im pet tjedana treba do vremena kada će početi učiti letenje. To znači da je vrijeme kada će napustiti sklonište - blizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 22:34