ZNATIŽELJNA

Mačka upala u spremnik s kancerogenom tvari, ljudi upozoreni da se drže podalje od nje

Nije poznato gdje se životinja nalazi i u kakvom je uopće stanju

Tragovi šapa pokraj spremnika s heksavalentnim kromom

 Handout/Afp/Profimedia

Stanovništvo japanskog grada Fukuyame je u stanju pripravnosti nakon što je mačka upala u posudu s opasnim kemikalijama prije nego što je odjurila u noć. Stanovnici su upozoreni da se drže podalje ako naiđu na nesretnu mačku, koja je prekrivena vrlo kiselim kancerogenim heksavalentnim kromom.

Prema japanskim novinama Asahi Shimbun, mačka je upala u spremnik koji je sadržavao otrovnu tvar, a nalazio se u tvornici metalnih obloga. U ponedjeljak ujutro jedan je tvornički radnik pronašao žute otiske šapa, za koje se vjeruje da pripadaju mački, u blizini spremnika. Na snimci sigurnosnih kamera može se vidjeti mačka kako bježi iz tvornice oko 21.30 prethodne večeri. Ne postoji snimka mačke kako pada u bačvu, koja je navodno bila duboka tri metra i prekrivena plahtom.

Ovaj kancerogeni krom je izuzetno opasan ako se dodirne ili udiše. Može izazvati iritaciju kože i respiratorne probleme, kao i cijeli niz drugih štetnih učinaka na zdravlje, uključujući oštećenje bubrega i jetre, rak pluća, pa čak i smrt, piše IFL Science.

Iz Gradskog odjela za očuvanje okoliša objavili su kako bi mačka, o čijoj se sudbini ništa ne zna, mogla biti mrtva. Ipak, stanovništvo Fukuyame upozoreno je da se klone svake "mačke koja se čini nenormalnom" i da kontaktiraju gradske službe ili policiju ako je pronađu ili susretnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 22:05