AKCIJA SPAŠAVANJA

Mačka u šetnji vidjela psa i uspaničeno pobjegla na stablo, očajna vlasnica nije znala što bi

Uskoro su se pojavili hvatači iz Dumovca i vatrogasci, koji su odmah krenuli na stablo
 Azil Dumovec

Dramatično je bilo u nedjeljno popodne na Peščenici. Glavna junakinja prave male predstave koja se odvila u toj zagrebačkoj četvrti bila je jedna mačka, koja se izvukla iz orme i pobjegla na stablo. U drugom činu te predstave po nju su došli - vatrogasci. Ova se predstava nije odvila u sjajnom malom KNAP-u (Kazalištu na Peščenici), nego na ulici, i bila je veoma stvarna, dramatična i imala je sve elemente jedne dobre predstave.

Sve je počelo kada je vlasnica prekrasne crne mačke tigla iz Zaprešića u posjet bolesnoj baki na Peščenici. U goste je povela i svoju ljubimicu, kako bi obradovala baku, koja je jako voli. Nakon druženja, otišla je u šetnju s prijateljicama, a povela je ljubimicu sa sobom. Trebala je to biti obična šetnja - mačka ponjuši sve što se čini zanimljivo, a i obavi sve što ima. No, nedjeljno je popodne prestalo biti mirno u sekundi.

U jednom trenu prema njima se zaletio nepoznat pas, pa se mačka od straha izvukla iz orme i u panici skočila na obližnje stablo te se uzverala visoko u krošnju. Dozivanje nije pomoglo, kao ni mamljenje poslasticama. Zbog šoka koji je pretrpjela, mačka se ukipila visoko u krošnji i nije željela sići.

- Njezina "ljudica" nas je nazvala i objasnila nam situaciju. Mi smo za pomoć zamolili vatrogasce. Ubrzo nakon njihova dolaska drama je sretno okončana! Mačka je ponovo u najdražem zagrljaju - objavili su iz Dumovca, čiji su hvatači odmah došli na teren i s njega su otišli tek kad se mačka vratila vlasnici.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 21:28