HVALA ČITATELJIMA!

Kujica za koju smo molili pomoć: ‘Na sigurnom je, ali nažalost, nisu svi štenci spašeni...‘

Malena crna obitelj je na toplom, na sigurnom su i za njih više nema smrzavanja ispod automobila

Kujica Nora sa štencima

 Udruga S-PAS

Kad smo u nedjeljno predvečerje vidjeli fotografiju kujice ispod automobila, koja je tamo donijela svoje netom rođene štence da ih malo ugrije, stislo nam se srce. Te velike oči govorile su o strahu i bolu, o muci života na ulici, o neizvjesnoj budućnosti. ili su možda govorile samo o jadu, a mi smo ‘pročitali‘ sve ostalo, jer smo znali što tu malenu, crnu obitelj čeka?

Prenijeli smo apel kojeg je objavila Udruga za zaštitu životinja iz Đakova. Tražili su smještaj za mala crna stvorenja. Dolazila je noć i bojali su se da će se maleni smrznuti ispod automobila. Majka ih nije mogla sve zagrijati. Naš apel je digao ljude diljem zemlje na noge: u tu nedjelju navečer zvali ste nas u redakciju, pisali nam poruke, javljali da želite pomoći... Kao i uvijek do sad, čitatelji Jutarnjeg pokazali su da imaju veliko srce za životinje.

- Vidjela sam priču u rubrici VauMijau i znala sam da moramo pomoći. Organizirali smo da pse dovedu u Zagreb i trenutno su na našoj skrbi. Na sigurnom su, na toplom, siti. Kujica je dobila ime Nora. Dva mališana su nas napustila zbog pothlađenosti, ali ostali su dobri. Da priča nije objavljena, vjerojatno bi svi završili kao ovih dvoje jadničaka, jer ne bismo znali za njih - kaže nam Gloria Malin iz udruge S-PAS, kod koje je malena obitelj završila.

Ta mala obitelj trenutno, osim Nore, broji četiri ženke i tri mužjaka. Smješteni su u kući, gdje će biti dok se ne oporave, a malci dovoljno odrastu da se mogu odvojiti od majke. Onda će svi tražiti dom.

- Noru smo odmah mikročipirali i tretirali antiparazitikom, a bebama ćemo dizati imunitet. Uzeli smo kvalitetnu hranu i dat ćemo sve da ovu obitelj dignemo na noge. Početak im je bio težak i tragičan, ali ćemo učiniti sve što možemo da imaju sretne živote - ističe Gloria, koja kaže kako svi koji žele pomoći kujici kupovinom dobre hrane ili donacijama to mogu napraviti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:00