ČIST DOM

Koji su jeftini i brzi načini za čišćenje dlaka kućnih ljubimaca? Ako već niste, isprobajte ove

Sva tri rješenja koja stručnjaci za čišćenje preporučuju zaista pomažu
 Sergio Azenha/Alamy/Alamy/Profimedia

Većina vlasnika pasa i mačaka koji se linjaju tijekom cijele godine već je odustala ideje čistog doma. Dok mi usisavamo dlake, nove otpadaju s tijela naših omiljenih čupavaca, tako da, otprilike, uzaludan nam je trud. No, uvijek postoji neka nova metoda koju će svi isprobati, s puno nade da bi baš ta mogla biti najbolja.

Osim usisavača, stručnjaci za čišćenje preporučuju korištenje gumenih rukavica. Potrebno ju je samo navući na ruku i navlažiti, pa onda rukom prelaziti preko kauča i tepiha. Kad se skupi gomila dlaka, potrebno je baciti ih (u biootpad), potom ponovno namočiti rukavicu i nastaviti posao.

Kažu i da bi čarape mogle pomoći. Naravno, ne one koje imamo namjeru nositi, nego one koje smo već namijenili bacanju. Postupak je jednak kao i s rukavicom: smočimo je, potom okrenemo naopako, navučemo na ruku i čistimo površine od tkanine. Valja samo pripaziti da ne pretjeramo s količinom vode.

Tu je i valjak za dlake, kojeg posjeduje svaki vlasnik kućnog ljubimca. Ona nam pomaže da dlake maknemo s raznih površina - ne samo tkanina, nego i podova i pločica. Ako pak ostanemo bez ljepljivih vrhova, bez panike- za prvu ruku će isti posao obaviti selotejp ili ljepljiva traka, samo što će taj posao biti sporiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 22:07