LJUTITA ŽENKA

Klokan u bijegu iz ZOO-a udario šakom u glavu policajca koji ga je pokušao uloviti

Glasnogovornik policije rekao je kako je to situacija koju će on i kolege pamtiti do kraja života

Ilustracija

 G. Lenz/Imagebroker/Profimedia

Svi oni koji misle da su mačke najnepredvidljivija stvorenja na svijetu, nisu još upoznali klokane. Jedan takav je pobjegao tijekom vožnje u novi dom, a kad ga je policajac pokušao zaustaviti, udario ga je šakom u glavu.

Sve je počelo u ZOO vrtu Oshawa u Ontariju. Ženka klokana trebala je biti prebačena iz svoje nastambe u transport, ali je preskočila ljude i pobjegla. Nije dugo trebalo, manje od jednog dana, da se na društvenim mrežama pojave snimke tobolčara, rođenog u zatočeništvu, kako trči po cestama u Oshawi, gradu na jezeru Ontario istočno od Toronta.

Policajci u patroli primijetili s klokana u ponedjeljak na ruralnom posjedu u sjevernoj Oshawi, rekao je stožerni narednik Chris Boileau za CBC Toronto, prenosi Guardian.

Boileau je rekao da su policajci kontaktirali timaritelje klokana, kako bi ih savjetovao kako ga uloviti. On im je rekao da je najbolje da ga prime za rep, što su i učinili. To je naljutilo ženku, koja se okrenula i potom policajca koji ju je ulovio udarila šakom u lice.

- To je nešto što će on i njegovi kolege do kraja svoje karijere - rekao je Chris Boileau za CBC Toronto.

Klokanu, koji je bio na putu za zoološki vrt u Quebecu, pružena je liječnička pomoć i ostat će u zoološkom vrtu u Oshawi još nekoliko dana, rekao je glavni timaritelja ZOO vrta Cameron Preyde.

- Zadržat ćemo je ovdje još neko vrijeme, pustiti je da se odmori i pobrinuti se da bude sigurna - rekao je.

George Wilson sa fakulteta Australskog nacionalnog sveučilišta rekao je da se klokani obično "uspravljaju na stražnje noge i udaraju" kad se suoče s ljudima.

- To je posebno izraženo ako je klokan naviknut na ljude. Pošto se radi o životinji iz ZOO vrta, jasno je da ona našu vrstu poznaje i da će nam se suprotstaviti - pojasnio je Wilson i dodao kako je inače udarac nogom način na koji se brane, no, nekada koriste i nadlakticama ili podlakticama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:45