VIDEO

Kako je izgledao susret robota i psa? Prilično zabavno, iako čupavcu baš i nije bilo svejedno

Riječ je o radnom robotu koji ima niz zadaća, među kojima su utvrđivanje topline nekog prostora, kao i prisustvo plinova u njemu

Ilustracija

 Sarah Holmlund/Panthermedia/Profimedia

Što je točno mislio pas koji je susreo psećeg robota ne zna se, no sasvim je sigurno da ga je prilično zbunio. Istina, to se stvorenje kretalo donekle kao pripadnik njegove vrste, no mirisao je, izgledao i zvučao drugačije. Bilo je zaista nešto čudno vezano za to stvorenje, pa je pas odlučio da ja treba lavežom upozoriti da se drži podalje. Još je sumnjivije bilo kad mu druga strana nije jednak način odgovorila, nego je samo nakrivila ‘glavu‘.

Robot imena Spot ne izgleda kao pravi roboti psi, koji su dizajnirani tako da ljude podsjećaju na njihove čupave najbolje prijatelje, no programiran je tako da se kreće kao pas. On je, naime, radni robot, koji ima niz zadaća, među kojima su utvrđivanje topline nekog prostora, kao i prisustvo plinova u njemu.

No, unatoč drugačijem dizajnu, na ulici je odmah privukao pozornost jednog psa, koji je bio zbunjen onim što vidi. Nije mu bilo jasno kakvo je to stvorenje ispred njega, ali je bio prilično zainteresiran da otkrije o čemu se to radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:21