MIŠKA, GDJE SI?

Jeste li vidjeli ovu rodu? Njeni vlasnici su zabrinuti, jer inače nikad ne leti daleko od kuće

Starije rode je znaju napadati, pa postoji šansa da je negdje zaglavila ozlijeđena

Roda Miška
 

 Privatni album

Navikli smo na oglase o izgubljenim psima i mačkama, a ponekad ljudima zna odlutati i kakav kunić ili iguana. Sve su to stvari o kojima smo do sada pisali, no ovo je prvi put da smo naišli na oglas u kojem se traži jedna - roda.

Njeno ime je Miška i nestala je u Čepinu, ali njeni vlasnici misle i da bi mogla biti u gradu ili okolici. Ima bijeli prsten na lijevoj nozi (T7X6). U trenutku kad su se javili osječkom azilu i zamolili ih objavu, rode nije bilo tijekom cijelog dana.

- Inače ne odlazi daleko od kuće. Kad je vrijeme za spavanje, sama ulazi u svoju kućicu i čeka večeru. Starije rode je znaju napadati, pa postoji šansa da je negdje zaglavila ozlijeđena - već su je jednom, naime, otjerale u napušteno dvoriste iz kojeg nije mogla sama poletjeti zbog gustog raslinja. Inače i kada leti, obilazi samo polja u blizini kuće i vrlo brzo se vraća - prenose iz osječkog azila, a dodali su i da su im vlasnici rekli kako se njihova Miška najviše druži s jednom kokoši pa vjeruju da je moguće kako se negdje zadržava uz koke.

Svi oni koji su vidjeli Mišku mogu se javiti osječkom azilu.

image

Roda Miška

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:31