UŽAS U SAD-u

Grupa tinejdžera upucala mačku, a onda snimala kako nesretna životinja umire

Ogorčeni vlasnik sve je to otkrio na snimci nadzorne kamere, a potom se i policija uključila u slučaj
 Salem Police Department

Neke su priče jednostavno mučne, a baš takva je ona koja dolazi iz američkog Salema, smještenog u saveznoj državi Oregon. Grupica tinejdžera upucala je jednu mačku, a onda su snimali nesretnu životinju kako umire.

Šokiralo je to cijelu zajednicu, ali najviše vlasnike te mačke. Obitelj Steeles je mislila da žive u sigurnom okruženju, pa su svoju mačku puštali vani.

Na snimci se vidi kako mačka Vortex odmara na uglu ulice. Nakon toga, dolaze dječaci. Jedan od njih izvlači oružje i puca u mačku.

- Nakon što ju je taj dečko upucao, pojavilo se njih još pet, koji su snimali kako mačka umire na tlu. Kao da je to neka zabava - rekao je Jesse Steele, vlasnik mačke, za KGW8, prenosi Daily Mail.

Nakon toga su mladići pobjegli. No, nekoliko trenutaka kasnije su se vratili, podigli mrtvu mačku i odnijeli je u obližnji vrt, gdje ju je njena obitelj kasnije i pronašla. Vlasnik je, osim tuge koju osjeća što njegove ljubimice nema, izrazito uzrujan zbog zloće počinitelja, za koje se nada da će biti privedeni pravdi.

- Jeste li ponosni? Snimili ste video, zašto? Da biste se hvalili svojim ‘trofejem‘, pokazivali ga ljudima, sami gledali snimku nekoliko puta? - upitao se Jesse.

Policija je otkrila dvoje 17-godišnjaka iz grupe koju povezuju s ovim zločinom. Obojica će biti optužena za zlostavljanje životinje, a jedan i za uništavanje dokaza. No, istraga je još u tijeku, a posebno se traga za mladićem koji je upucao mačku.

Vlasnik pamti Vortex kao nježnu mačku koja je vjerovala ljudima.

- Evo kako su joj ljudi vratili to što je imala povjerenje u njih - kaže neutješni Jesse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 16:03