ZA SRETNU NJUŠKU

Gradsko sklonište organizira druženje na kojem će građanima objasniti kako odgajati ljubimce

Svi posjetitelji će, osim toga, moći upoznati pse i mačke koji tamo čekaju svoje ljude

Ilustracija

 Steve Prezant/Carte Blanche/Profimedia

U zagrebačkom Dumovcu će se u subotu 18. veljače održati edukativno druženje zaposlenika s građanima ‘Odgovoran čovjek, sretna njuška‘. U fokusu je odgovorno držanje kućnih ljubimaca, u prvom redu pasa i mačaka.

Djelatnici Skloništa građane će poučavati kako odgajati ljubimca na način da njihov suživot bude što ugodniji. Pojasnit će što sve podrazumijeva briga za dobrobit životinje, ali i kako njome ne narušavati kvalitetu života drugih ljudi.

Trenerica pasa Marija na poligonu za agility okupljenima će pokazivati što sve u Skloništu obuhvaća rad sa psom. Objasnit će kako se psi socijaliziraju, te zašto su im važne igre i šetnje. Pokazat će i kakvim se zadacima može razvijati inteligencija pasa. Među mnoštvom pasa s kojima je ona radila na resocijalizaciji, je Otto, pas koji je na Ksaveru prije četiri godine napao nekoliko ljudi. Naime, u Sklonište dolazi velik broj pasa s kojima je potrebno raditi na socijalizaciji. Preduvjet je to za njihovo uspješno udomljenje.

Građani će u Skloništu moći upoznati pse i mačke koji tamo čekaju svoje ljude. U samom Skloništu trenutačno je oko 140 pasa i 10 mačaka.

Posebna pozornost posvetit će se najmlađim posjetiteljima. Djelatnici i volonteri Skloništa objasnit će im što stvarne ljubimce razlikuje od onih iz animiranih filmova, te zašto se o ljubimcu trebaju brinuti svi članovi obitelji. Pokazat će im i što sve mačke i psi trebaju imati u svojem domu kako bi bili sretni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:09