MAJKA HRABROST

Goloruka žena se sukobila s gladnim tigrom koji joj je htio iz naručja oteti bebu

Nije to prvi puta da se ljudi tog područja susreću s divljim životinjama koje pobjegnu iz obližnjeg rezervata

Tigar snimljen u rezervatu Bandhavgarh

 

 Delta Images/Imagesource/Profimedia

Stanovnica Madhya Pradesh, savezne države u centralnom dijelu Indije, u nedjelju je zadobila ozbiljne povrede pošto se borila s tigrom kako bi spasila bebu staru 15 mjeseci. Samo zahvaljujući njenoj pribranosti i snazi, dijete je preživjelo. piše BBC.

Archana Choudhary golim rukama se borila s divljom životinjom nekoliko minuta, prije nego što su mještani sela čuli da viče. Bila je u polju, pa im je trebalo kratko vrijeme da stignu tamo i priskoče joj u pomoć. Došli su oboružani štapovima i otjerali veliku mačku.

Tigar je, naime, iskočio iz grmlja i napao dijete koje je bilo u majčinom naručju. Zario mu je zube u lubanju i pokušao maleno oteti od Archane. No, žena mu se oduprla i počela je borba. Brzo je završila, a majka i dijete odmah su prevezeni kod liječnika. Ona ima povrijeđena pluća i duboke rane na tijelu, a njen sin povrede glave. Njegove, na sreću, nisu ozbiljne, no majčine jesu. Oboje su trenutno na intenzivnoj skrbi u gradu Jabalpuru.

Napad je izazvao paniku u selu i svi su bili u strahu da bi se gladna životinja mogla opet vratiti. Trenutno šumska služba traži tigra kako bi ga ulovila i vratila u rezervat Bandhavgarh iz kojeg je pobjegao. Nažalost, ovo nije prvi puta da velike životinje bježe iz tog rezervata i dolaze u kontakt s ljudima koji žive u blizini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 15:02