SUKOB U PLIĆAKU

Gmaz napao muškarca, a ova se obranio tako što mu je uzvratio jednakom mjerom: ‘Ugrizao sam ga za kapak‘

Ručnikom i užetom zaustavio je krvarenje iz noge, a brat ga je prevezao do bolnice udaljene 130 kilometara

Ilustracija

 Yuli Seperi/sijori Images/Zuma Press/Profimedia

Australski farmer kaže da je sretan što je ostao živ nakon što se obranio od krokodila tako što ga je ugrizao, piše u utorak BBC. I zaista, mora mu se priznati da je imao sreće u nesreći.

Colin Deveraux bio je mjesec dana u bolnici zbog ugriza slatkovodnog krokodila dugačkog 3.2 metra na Sjevernom teritoriju. Televiziji ABC News je opisao kako je preživio ugrizavši životinju za kapak.

Njegova bitka na život i smrt odvila se prošloga mjeseca u pritoku rijeke Finniss u koji je ušao kako bi ulovio ribu. U tome je trenutku krokodil skočio na njegovu nogu, zagrizao i počeo ga tresti kao da je lutka, ispričao je Deveraux. Počeo ga je vući u vodu.

- Sasvim slučajno zubima sam ga uhvatio za kapak. Bio je jako čvrst, kao da grizem kožu. Počeo sam ga trgati pa me je pustio - rekao je farmer koji se, nakon što ga je gmaz pustio, izvukao iz vode i potom je uspio doći do automobila.

Ručnikom i užetom zaustavio je krvarenje iz noge, a brat ga je prevezao do bolnice udaljene 130 kilometara.

- Da me je ugrizao za neki drugi dio tijela, sve bi bilo drugačije - rekao Devaraux.

Prema lokalnoj vladi, krokodili su zaštićena vrsta i kao turistička atrakcija važni su za taj dio Australije. Ljude se upozorava da budu oprezni u blizini vode, a ulazak u vodu definitivno nije nešto što bi trebalo raditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 04:36