PULSKI AKVARIJ

Glavata želva kojoj je iz usta izvučena šest metara dugačka ribarska struna uspješno je operirana

Ostat će na skrbi zaposlenika akvarija sve dok se posve ne oporavi, a onda će biti puštena u more
 Pulski akvarij

Iz pulskog akvarija u petak su objavili kako su uspješno operirali glavatu želvu koja im je stigla s ribarskom udicom u jednjaku. Naime, udica je bila sedam centimetara dugačka, a kornjača ima tek 30 centimetara. Čak i da nije tako velika, svejedno bi je trebalo maknuti kirurškim putem, jer predstavlja opasnost za život nesretne kornjače.

- Postupak uklanjanja udice po prvi put smo obavili sami, odnosno naša veterinarka dr.vet.med. Simona Matas uz asistenciju biologa. Ujedno, ovim putem zahvaljujemo dr.vet.med. Mikele Medica na dragocjenim savjetima - objavili su iz akvarija.

Maleni pacijent, koji je dobio ime Tin, dobro se oporavlja. Ako sve bude u redu, nakon što se posve oporavi bit će pušten u more.

image
Pulski akvarij

Podsjetimo, nesretnoj kornjači je iz usta izlazila gotovo šest metara dugačka ribarska struna koja predstavlja smrtonosnu opasnost ako je morska kornjača proguta ili ako se u nju zapetlja. Pronađena je u moru zapadno od otoka Lošinja i Ilovika, a na nju su naišli istraživači Instituta Plavi svijet, koji su je nakon toga odmah poslali na put do Pule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 08:46