DIRLJIVO

Fotografkinja ‘zadnjih trenutaka‘: Žena snima pse na samrti i vlasnike, a slike poklanja

Na to se odlučila nakon što je ostala bez svoje voljene mačke Tilly

Ilustracija

 Jaromr Chalabala/Alamy/Alamy/Profimedia

Svi oni koji imaju kućne ljubimce znaju da je njihov jedini nedostatak što žive jako kratko. Prije ili poslije morat ćemo se rastati od njih, a taj neopisivo bolnan osjećaj razumiju samo oni koji su beskrajno voljeli životinju od koje su se morali rastati.

Kada je kraj blizu, mnogi daju sve od sebe da sačuvaju te zadnje trenutke. Bilo da izrađuju otiske šapa, tetoviraju neku specifičnost vezanu za ljubimca, snimaju brojne fotografije... Ili unajme fotografa da ovjekovječi te njihove zadnje dane, kako bi ih mogli zauvijek imati pred očima. Nakon što ostanu bez dragog bića, neko vrijeme neće ni moći pogledati te snimke, no jednog dana, kad se bol stiša, one će im predstavljati dragocjenost.

Fotografkinja Lauren Smith Kennedy iz američkog grada Portlanda bavi se posebnom vrstom fotografiranja ljubimaca. Snima, naime, vlasnike i njihove čupavce pred kraj njihov života. Na to se odlučila nakon što je ostala bez svoje mačke Tilly, pa je poželjela pomoći onima čijim se ljubimcima bliži kraj. Čini to besplatno, a fotografije poklanja ljudima.

Osim toga, pomaže divljim životinjama te starijim psima koji traže dom, tako da je njen život posvećen pomaganju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 07:05