ODANOST

Evo koje se pasmine smatraju vjernim čuvarima... Jedna će vas sasvim sigurno iznenaditi!

Iako su zaista malene, ničega se ne boje kada treba obraniti biće koje beskrajno vole - svojeg čovjeka

Ilustracija

 Sopa Images/Ddp Usa/Profimedia

Psi koji su odani svojeg skrbnika brane od svakoga i svega. Nema to veze s njihovom veličinom, nego isključivo sa srčanim duhom. Nekada on dolazi u velikom tijelu, a nekada zaista u malenom. No, to što je tijelo sitno ne znači da je takav duh u njemu. Zato ne treba iznenaditi činjenica da su stručnjaci birajući najodanije pasmine odabrali čivave. njemačke ovčare i mješance.

1. Čivava

Smiješno zvuči da je tako malen pas, često lakši od dva kilograma, odani čuvar. No, on to zaista jest. Kad god čujemo da je neka čivava napala (ili pokušala napasti) nekoga, vjerojatno se radi o situaciji kad je to malo biće velikog srca procijenilo da je njegov vlasnik ugrožen i htjelo ga zaštititi. Iako među njima, naravno, postoje razlike, sve su čivave odane ljudima i obožavaju našu pažnju.

2. Njemački ovčar

Poznati su kao čuvari i odani prijatelji. Pametni su to psi dobrog karaktera, kojima treba puno fizičkih aktivnosti. Odani su prijatelji, a kad jednom nekoga zavole, ta ljubav traje zauvijek. Nema toga što NJO neće napraviti za svoje ljude: bilo da oni od njega očekuju da ispuni neki zadak (od spašavanja ljudi do sudjelovanja u nekim igrama).

3. Mješanci

Među njima, sasvim jasno, postoje ogromne razlike, no svaki pas koji je spašen postaje ubojito zaštitnički nastrojen prema svojem vlasniku. On je njegovo blago i dat će sve od sebe da ga zaštiti: bilo lavežom, pokazivanjem zubiju, napadom. Odani su do zadnje kapi krvi i to nema nikakve veze s njihovom pasminom, odnosno, pasminama koje su im u krvi. Odrasli udomljeni pas uvijek u svog vlasnika gleda s obožavanjem i nema toga što za njega ne bi napravio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 08:27