URNEBESNA SNIMKA

Dva psa se svađaju preko ograde, ali onda se dogodi nešto nepredvidivo...

Dok je tu prepreka, smrtni su neprijatelji. No, čim se ona makne, postanu miroljubivi
 Facebook

Kad pas čuva nešto svoje, nema opasnijeg od njega. Da bi obranio svoje dvorište, kost, ljude, igračku, krevetić ili pak bilo što mu pripada, spreman je učiniti. Ponajprije se to odnosi na to da dobro prestraši onoga koji se nečem njegovom previše približio.

Tako su i ova dva psa u sukobu dok su svaki sa svoje strane ograne. Jedan, jasno, brani svoje dvorište, a drugi odgovara na njegove prijetnje. Čini se da bi jedan drugome mogao skočiti za vrat i da se ne bi zaustavili dok bi onaj drugi bio živ. No, da je riječ o običnom lajanju u prazno vidimo kad se ograda makne. Čim između njih nema prepreke, dvojac je zbunjen: oblizuju se, gledaju u drugom smjeru i nema baš nikakvih znakova agresije.

No, čim se ograda vrati na mjesto, akcija se nastavlja. Opet ide lajanje, režanje, pokazuju se zubi. Potom se, opet, ograda pomiče i dvojac koji je bio u sukobu odjednom postaje veoma pomirljiv. Nitko ne napada, ne pokazuju se zubi, nema ni laveža niti bilo kakve naznake sukoba. Odjednom su jako dobri i sve je u savršenom redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 14:44