RANGER

Dupin koji je danima plivao uz mrtvu mamu dobio zauvijek dom: ‘Hvala svima koji su pomogli‘

Čim su ga pronašli, veterinari su utvrdili da je dehidriran i da ga muči ozbiljna upala dišnih puteva

Ranger

 Andy Newman/Afp/Profimedia

Dupin Ranger u životu baš i nije imao sreće. Taj dvogodišnjak je spašen u srpnju prošle godine iz Goose Island State Parka u Teksasu. Tamo je pronađen kako pliva uz mrtvu mamu, od koje se nikako nije htio odvojiti. Mučila ga je ozbiljna infekcija dišnog sustava i bio je dehidriran. Zbog toga je prebačen u Texas State Aquarium Wildlife Rescue Center in Corpus Christi, gdje se posve oporavio. Procijenjeno je da se ne može vratiti u divljinu, pa je odlučeno da će ostatak života provesti u utočištu imena Dolphin Research Center.

Iz tog su utočišta prije nekoliko dana ponosno objavili kako su dobili novog člana. Po dolasku je poslan u bazen koji služi kao karantena i odmah ga se počelo pratiti. Za sada se čini kako je s njim sve u najboljem redu.

- Akvarij je odradio sjajan posao pomažući mu da se oporavi, a mi ćemo mu neprestano pomagati na tome putu. Ovo je njegov dom, zauvijek. Hvala svima koji su pomogli da on dođe k nama - izjavila je Rita Irwin, direktorica utočišta.

Nakon karantene, Ranger će biti prebačen u lagunu gdje se nalaze stali dupini. Naravno, nije riječ o otvorenom moru, već o ograđenom prostoru, no važno je što će imati društvo drugih životinja svoje vrste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 02:21