NEOBIČAN POZIV

‘Dumovec? Dajte dođite k nama, na ulici je australski gmaz. Ne šalim se, evo, gleda me...‘

Životinja je bila zdrava i uhranjena, a nedugo potom se javila i njena vlasnica, koja je objasnila zašto joj je ljubimica na cesti
 ZOO Zagreb

Obično zagrebački hvatači, ako već dolaze u Markuševečku Trnavu, imaju posla sa psima i mačkama. Tako je, zapravo, diljem Zagreba. Ako je riječ o divljoj životinji, onda se najčešće radi o kakvom ježu ili lisici.

No, nekad su to i egzotičnija stvorenja. Recimo, pronađu australskog gmaza kako se šeće ulicom. Ovoga puta radilo se upravo o tome - jedan je muškarac u nedjelju navečer na ulici vidio bradatu agamu. Prišao je blizu kako bi vidio kakvo je to stvorenje, a veliki gušter ga je vrlo smireno pogledao. Čovjek je dobro protrljao oči, još jednom pogledao simpatičnog guštera i odmah nazvao Dumovec.

image
ZOO Zagreb

- Bradatu smo agamu preuzeli i prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Tamo je utvrđeno da je riječ o zdravoj životinji o kojoj se netko dobro brinuo.

Agama je i nahranjena, no već će večeru blagovati u poznatom okruženju. Naime, javila nam se vlasnica agame i objasnila kako je gmaz iskoristio trenutak nepažnje ukućana i odšetao se iz dvorišta.

Dodajmo zanimljivost da je agama u Maksimir stigla nekoliko dana nakon “Australije u Zoološkom vrtu Grada Zagreba”. Da je došla u subotu, susrela bi ljude iz svoje pradomovine te o njoj čula mnoštvo zanimljivih priča - objavili su iz ZOO Zagreb.

image
ZOO Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 12:17