CIJENA? PRAVA SITNICA!

Domaća udruga ima urnebesnu akciju: ‘Netko vas ljuti? Napisat ćemo mu ime na dno mačjeg WC-a‘

Na ovaj način prikupljaju sredstva za kupnju peleta i pijeska koje koristi njihovih 70 mačaka
 Udruga Hrabre njuške

Mnogo je načina na koji se ljudi nose s ljutnjom. Iako je najzdravije razgovarati s osobom koja je u nama izazvala tu emociju, ponekad to nije moguće. Nekad je šteta koju su napravili našem odnosu toliko teška da mu nema spasa, pa ni razgovor baš nema smisla. To je, naravno, sasvim u redu, jer neke veze i prijateljstva imaju rok trajanja, no često se barem u prvo vrijeme moramo nositi s gnjevom kojeg osjećamo prema toj osobi. Ne osvećujemo se, jer znamo da će karma odraditi posao, ali teško možemo suzbiti ljutnju. Dok neki tada posežu za narudžbama iz tvrtke koja se zove Shitexpress (guglajte ih, nećete požaliti), gdje se za nekoliko dolara naruči životinjski izmet (u ponudi je nekoliko vrsta) kojeg oni u lijepoj kutiji pošalju osobi koju prezirete na kućnu adresu, postoje i kreativnija rješenja.

Recimo, bolje je novac dati nekoj udruzi, ali pritom uživati u slatkoj maloj osveti. Domaća udruga Hrabre njuške odlučila je da će i oni svojim pratiteljima ponuditi ono što neke udruge u svijetu već neko vrijeme rade. Mora se priznati, sjajna je ideja, a do nje je sigurno došao netko tko je bio jako bijesan, jako osvetoljubiv, a doma je imao mačke. Došlo je to i do naše zemlje, pa Hrabre njuške nude da, za samo pet eura mjesečno, na dno mačjeg wc-a napišu ime osobe na koju ste ljuti. Akcija im se, urnebesno i posve primjereno, zove ‘Kakaj po...‘.

- Imaš osobu koja ti baš ide na živce? Mi ćemo ga zapisati u mačji wc, a mačke.. One će odraditi ostatak posla. Idealna prilika da se ti malo nasladiš, a našim micama osiguraš jednu vreću pijeska ili peleta. Samo u opis uplate napiši "Kakaj po *ime*". Za one koji baš vole sve i svakoga, tu je opcija "Kakaj u čisti pijesak". Mjesečno nam treba oko 70 vreća, pa valjda bude i 70 imena - objavili su iz udruge, čiji se članovi nadaju da bi na ovaj način mogli prikupiti sredstva koja im trebaju za kupovinu

Za sve one kojima ova ideja zvuči kao dobar način da se riješe svojeg gnjeva, a usput pomognu mačkama, tu je Facebook udruge, gdje im se mogu javiti i dogovoriti detalje. U principu, potrebno im je poslati ime. Ili imena. Ovisi kako se osjećate ovih dana.

- Dajem vam 50 eura ako stavite i prezime - napisala je jedna žena, na što su joj iz udruge napisali kako nema problema, da za to ime i prezime imaju ekskluzivnu poziciju. Radi se o mačku koji ovih dana ima proljev.

Zapravo, uopće nismo sigurni šale li se ili ne.

image
Udruga Hrabre njuške

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 23:31